مفاهیم شبکه

مفاهیم شبکه
سلام در این مقاله قصد داریم مفاهیم شبکه را به صورت کلی برایتان توضیح دهیم. امروزه کمتر کسی را پیدا میکنید که سوال ” شبکه چیست؟ ” برایش پیش نیامده باشد. و برایش مفاهیم شبکه که ترکیبی از علوم برق، الکترونیک، مخابرات و کامپیوتر است جالب نباشد. از آنجایی که مفاهیم شبکه های کامپیوتری برای هر کسی ضروری است. این روزها بیش از پیش توجهها به سمت شبکه و اهمیت آن رفته است.
در این مقاله، سعی بر آن است تا شما بیشتر با کلیات شبکه و تاریخچهی آن آشنا شوید. اگر قصد دارید بیش از گذشته با شبکه، آشنا شوید به شما توصیه میکنم مدرسه اشتغال را همراهی کنید.
تاریخچه به وجود آمدن شبکه
در سال ۱۹۵۷ نخستین ماهواره یعنی اسپوتینک توسط اتحاد جمایر شوروی سابق به فضا پرتاب شد در همین دوران که رقابت سختی از نظر تسلیحاتی بین دو ابرقدرت وقت وجود داشت و دنیا درگیر جنگ سرد بود وزارت دفاع امریکا در واکنش به این اقدام، آژانس پروژههای تحقیقاتی پیشرفته یا ارپا (Advanced Research Projects Agency) را تاسیس کرد که یکی از پروژههای این آژانس ارتباطات در زمان جنگ احتمالی بود. در همین سالها در مراکز غیرنظامی که در امتداد دانشگاهها بودند تحقیقاتی برای اتصال کامپیوترها به هم در جریان بود که در اثر اهمیت این موضوع ARPA منابع مالی اتصال دو کامپیوتر از راه دور دانشگاه MIT را برعهده گرفت که این تحقیقات در اواخر سال ۱۹۶۰ به نتیجه رسید که توانست ۴ کامپیوتر ( ۲ کامپیوتر در MIT یکی در کالیفرنیا و دیگری در استنفورد )را به هم متصل کند .
به طور کلی شبکه چیست؟
به طور کلی در سادهترین حالت ممکن شبکه به معنی ارتباط یکپارچه بین کامپیوتر و دستگاههای دیگر نظیر پرینتر ها و مودم ها و … است.
در شبکه، کامپیوتر ها به یکدیگر متصل میشوند و به زبان پروتکل ها با یکدیگر صحبت میکنند. در این ارتباط در یک سو سرویس دهنده و در سوی دیگر سرویس گیرنده قرار میگیرد. به طور کلی میتوان شبکه را این چنین تعریف کرد “ مجموعه دو یا چند کامپیوتر که بتوانند با هم ارتباط داشته باشند و منابع خود را در اختیار دیگری قرار دهند.”
اهداف و مزایای شبکه
از شبکه های کامپیوتری میتوان برای اهداف مختلفی استفاده کرد که در زیر به برخی از آنان اشاره میکنیم.
- سادگی در انتقال دادهها
- اشتراک منابع نرم افزاری و سخت افزاری
- صرفه جویی در هزینه ها
- افزایش اطمینان
- از بین رفتن بعد فاصله
درآمد متخصصین شبکه در ایران
هر چند که میزان درآمد یک مهندس به ویژه مهندس شبکه بسته به سطح توانایی و دانش فردی و حتی موقعیت جغرافیایی دارد اما به طور کلی آمار نشان میدهد که دریافتی دستمزد مهندسین شبکه خوب را میتوان در میان پر درآمد ترین گروهها قرار داد در این حوزه افراد نسبت به سطح توانایی میانگین بین ۱ تا ۱۳ میلیون تومان دستمزد دریافت میکنند البته در بحث شیرین درآمد و حقوق به طور حتم چیزی که واضح است این است که حقوق هر فرد در این حوزه مثل تمامی مشاغل بسته به توانایی فنی فرد است.
نتیجه گیری
به طور کلی میتوان گفت که شبکه های کامپیوتری دارای بازار کاری بسیار مناسب برای افرادی است که میخواهند به یک متخصص پردرآمد تبدیل شوند. اگر مایلید که وارد این بازار شوید مقالات بعدی ما را از دست ندهید.
سلام خیلی مطالب جالبی از شبکه رو گذاشتید اگه بیشتر باشه ممنون میشم