گرافیست خوب ، ویژگی ها و ابزارها

سلام خدمت کاربران عزیز وبلاگ مدرسه اشتغال. بدون شک شما هم توی فضای مجازی، محیط های تبلیغاتی و حتی در خیابان ها آثار گرافیکی رو دیدین و حتما با مشاهده بعضی از طرح ها حیرت زده شدین. اکثریت کسانی که در عرصه کامپیوتر و گرافیک فعالیت دارند قادرند با برنامههای گرافیکی کار کنن اما واقعاً چه کسی توانایی ساخت اثر گرافیکی خارق العاده رو داره؟ چه کسی میتونه بهترین اثر رو روی ذهن مخاطب بذاره؟ چه کسی میتونه گرافیست خوب باشه؟
مقاله ای که در حال خواندن اون هستید ویژگی یک گرافیست خوب و عوامل موفق بودن در این رشته رو برای شما شرح میده.
حتما این سوال رو بارها شنیدین که برای گرافیست شدن باید از کجا شروع کرد؟ میتونم در جواب بگم باید از خودتون شروع کنید!!
اگر آدم بی حوصله ای هستید و توانایی انجام مکرر یه کارو ندارید تا به نتیجه دلخواه برسه اصلا به این رشته فکر نکنید، چون حتما برای یک گرافیست خوب پیش میاد که بارها و بارها یک طرح را از ابتدا شروع به طراحی کنه تا به بهترین ایده خودش برسه.
اما اگر شما ذوق هنری دارید و خلاق هستید و ایدههای زیادی به ذهنتون میرسه میتونید یه گرافیست خوب بشید.
بذارید یکم در مورد شغل گرافیک و اینکه اصلا طراح گرافیست کیه براتون توضیح بدم.
شغل گرافیک
شغل گرافیک اولین رتبه در میان شغلهای شاد و پولساز دنیا رو به خودش اختصاص داده. این شغل به شما فرصت این رو میده که از تمام خلاقیت خودتون بهترین استفاده رو داشته باشید.
طراح گرافیست
اما طراح گرافیست کیه؟ طراح گرافیست هنرمندی است که برای انجام پروژههای بصری سفارش مشخصی میگیره، ابتدا سعی میکنه شناخت مناسبی از موضوع و سفارش بدست بیاره سپس توانایی های ذهنی و خلاقیت خودش رو روی اون سفارش پیاده کنه.
طراح گرافیک هم مثل خیلی از شغلهای دیگه به یک سری مهارت اولیه نیاز داره اگه شما درصد زیادی از مهارتهایی که میگم رو داشته باشید خیلی راحت میتونید به موفقیت برسید و یه گرافیست خوب بشید حالا منظورم چه مهارت های هست:
مهارت های مورد نیاز گرافیست خوب
- ذوق هنری و سلیقه خوب
- طراحی عالی و قوی
- آشنایی با رنگ های مختلف و اثرات اونها
- مقداری روانشناسی در شناخت مشتریها
- فوت و فن بازاریابی و فن بیان کارتون رو خیلی جاها راه میندازه
- به روز کردن اطلاعات
بعضی ها ممکنه به طور ذاتی چند مورد از مهارت ها رو داشته باشن
اما برای کسب دانش هیچ موقع دیر نیست حتی اگه الان شروع کنی.
در ادامه به بررسی حیطه کاری یه طراح گرافیک و این که در چه زمینههایی میتونه فعالیت کنه و پول در بیاره میپردازیم:
حیطه کاری یک طراح گرافیک
- ارتباط بصری: وقتی شما شروع به طراحی پوستر یا جلد، لوگو و صفحات وب میکنید در زمینه ارتباط بصری فعالیت دارید.
- تصویرسازی:طراحی تصاویر کتاب مثل کتابهای داستان و یا آموزشی و از این قبیل فعالیتها در حیطه تصویرسازی قرار میگیرن.
- گرافیک محیطی:طراحیهای داخل ساختمان که محل قرار گرفتن هر چیز رو به ما نشون میده جزو گرافیک محیطی محسوب میشن.
هر کدوم از این فعالیتها، نرمافزارهای گرافیکی و مهارتهای خاص خودشون رو دارن پس در انتخاب خودتون دقت کنید که سال ها عمر و تلاش شما رو دربرمیگیره البته این رو هم بگم هیچ ایرادی نداره شما در تمام زمینهها فعالیت داشته باشید بلکه در این حالت درآمد بیشتری هم برای خودتون ایجاد کردین.
خب حالا بریم سراغ زمینههای فعالیت یه گرافیست…
میخوایم ببینیم یه گرافیست در چه زمینههایی میتونه فعالیت کنه و پول دربیاره:
زمینه های فعالیت
- تهیه عکس برای مطبوعات، رادیو و تلویزیون
- تهیه عکس هنری و تبلیغاتی
- طراحی پوستر (فیلم، آهنگ، مناسبتها)
- طراحی جلد (نشریه، کتاب، دفتر)
- طراحی علامت
- طراحی آرم (لوگو)
- طراحی حروف (تایپوگرافی)
- طراحی آگهی تبلیغاتی
- صفحه آرایی
- طراحی صفحات وب
- طراحی چاپ برای بسته بندی
- تصویرسازی
- طراحی فضاهای داخلی
- طراحی فضاهای شهری
در تمام زمینه های بالا علاوه بر داشتن خلاقیت و ذوق هنری باید توانایی استفاده از نرم افزارهای مخصوص خودشون رو هم داشته باشید. حالا به بررسی نرم افزارهای مهم و کاربری رشته گرافیک میپردازیم. مهمترین نرم افزارهای گرافیکی مورد نیاز یک گرافیست:
نرم افزار های گرافیکی
شما باید کار با بیشتر این نرمافزارها رو بلد باشید مثلا نمیشه گفت کسی که افترافکت بلده نیازی به فتوشاپ نداره چون حتما کار شما به فتوشاپ نیاز پیدا خواهد کرد و در ضمن، سعی کنید همیشه آخرین ورژن اونها رو نصب کنید و اگر نرم افزارها آپدیت میشن سعی کنید ویژگیهای جدیدیشون رو بدونید چون ممکنه ابزاری جدیدی اضافه شده باشه که کار شما رو خیلی ساده تر کنه.
آینده شغلی، بازار کار و وضعیت استخدام
استخدام گرافیست در برخی از سازمانها از جمله صدا و سیما، وزارت ارشاد، شرکتهای تبلیغاتی، چاپخانهها، مراکز آموزشی و بسیاری از شرکتهایی که واحد بازاریابی و فروش دارن. از آن جا که کسب تجربه برای موفقیت در این شغل بسیار مهمه، معمولا گرافیستها محل کار خودشون رو تغییر میدن و با توجه به اهمیت روزافزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه بسیاری از سازمانها و شرکتها به تاثیرگذاری این گونه از تبلیغ ها پیشبینی میشه بازار کار مناسبی برای گرافیستهای توانمند وجود داشته باشد.
اما در آخر
یادگیری نرم افزارهای گرافیکی کار آنچنان سختی نیست اما یه گرافیست خوب میدونه وقتی این نرم افزارها بهش داده میشه چطور برای خلق یک اثر خوب از اونها استفاده کنه و همیشه بدونید که هیچ گرافیستی از ابتدا خوب نبوده شما باید آنقدر شکست بخورید تا راه شکست دادن رو بلد باشید، سعی کنید طرح های زیادی ببینید (به قول حافظ “تو را میبینم و میلم زیاد میشود هر دم”). اینجوری هم ایده میگیرید و هم شوق برای طراحی پیدا میکنید.
طرحهایی رو که میبینید سعی کنید کپی کنید و کمی تغییر در اونها ایجاد کنید، این کارباعث میشه ایدههای بیشتری به ذهنتون برسه و در طراحی تجربه کسب کنید و به یاد داشته باشید هیچ موفقیتی اتفاقی نیست.