داستانهای موفقیت

- مرتضی سلطانی
- خالق زرماکارون
مرتضی سلطانی، متولد 1340 در قلعه مبارک آباد قم و از کارآفرینان موفق ایران در حوزه تولید، صنعت و صادرات است. کسی که دوران کودکی بسیار سختی داشت و با شستن قبرها و واکس کردن کفش مردم، برای خودش درآمد کسب میکرد. او با خواندن داستان زندگی افراد موفق، همیشه رویای این را داشته که روزی صنعتگر موفقی بشود.
سلطانی تجربههای زیادی در کسب و کارهای مختلف به دست آورد، از فرش فروشی و سولهسازی، به احداث کارخانه «صنایع چدن پارس» و «لولههای دقیق کاوه» رسید. او تحقیقاتی را در زمینه آرد صنعتی شروع کرد و در سال 1372 شرکت «آرد زر» و در سال 1380 اولین کارخانه آرد سمولینای ایران را به بهرهبرداری رساند؛ اما یک مشکل وجود داشت، آرد زیاد تولید میشد و خریدار کم بود. برای همین تصمیم گرفت که کارخانه تولید ماکارونی را راهاندازی کند تا بتواند از آردهای تولید خودش استفاده کند. به این ترتیب در سال 1384 شرکت «زرماکارون» را افتتاح کرد. مرتضی سلطانی در طی این سالها، جوایز و افتخارات زیادی را کسب کرد که لوح و تندیس واحد نمونه استاندارد کشور، کسب 8 دوره متوالی لوح و تندیس حمایت از حقوق مصرفکننده و اولین مدال افتخارات صادرات کشور، از جمله این افتخارات است.

- سعید و حمید محمدی
- بنیانگذاران دیجیکالا
حمید محمدی، لیسانس مهندسی صنایع و فوق لیسانس MBA از دانشگاه علم و صنعت و سعید محمدی هم لیسانس مهندسی مکانیک و فوق لیسانس MBA از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی است. این دو برادر در همان دوران نوجوانی کنجکاو بودند و به کامپیوتر علاقه خاصی داشتند؛ به طوری که در دوره دبیرستان، کار با نرمافزارهای اتوکد و 3D Studio را یاد گرفتند و حتی قبل از دانشگاه، در بخش طراحی یک شرکت قطعهسازی موتور سیکلت مشغول به کار شدند و حتی بعد از آن، کفش هم طراحی میکردند.
آنها در سال 1383 زمانی به ایده دیجیکالا پی بردند که میخواستند یک دوربین عکاسی بخرند ولی نمیتوانستند اطلاعات دقیق و درستی از دوربین پیدا کنند. بعد از تحقیقات زیاد، یک دوربین را خریداری کردند که البته متوجه شدند که لنز آن را عوض کردهاند و یک لنز ضعیفتر داخل جعبه است. این یک تجربه خرید تلخ برایشان محسوب شد و برای همیشه در ذهن آنها باقی ماند. برای همین به فکر یک مرجع تحقیق و بررسی در حوزه فروش اینترنتی کالاهای دیجیتال افتادند.
با تلاشهای زیاد این دو برادر، دیجیکالا در سال 1385 با سرمایه 10 میلیون تومان، در یک دفتر کوچک و با 5 نفر نیرو، متولد شد. دو نفر تولیدکننده محتوا، یک مسئول خرید، یک حسابدار و یک پیک برای تحویل کالا. آنها با تمرکز بر روی تولید محتوا برای محصولات دیجیتال و با هدف کمک به بالا رفتن اطلاعات کاربران در هنگام خرید، توانستند به سرعت محبوب شوند و امروزه به عنوان یک مرجع معتبر و بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران با بیش از 2500 نفر پرسنل شناخته شوند.

- حسام آرمندهی
- خالق دیوار و کافه بازار
حسام آرمندهی، متولد 1364 تهران و دانش آموخته علوم کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و از اولین مدیران سایت ویکیپدیای فارسی است. او بعد از اتمام دانشگاه، به فکر مهاجرت میافتد. هر چند قبل از مهاجرت، به همراه دوستش وبسایتی به اسم طوطی برای فروش تیشرتهای چاپی راه انداخته بود اما این پروژه، ناتمام ماند. او در سال 88 برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشته کارآفرینی، به سوئد میرود و بعد از مدتی برای تعطیلات به ایران باز میگردد. سپس با همان دوستش که کار فروش تیشرت چاپی میکردند، دیدار میکند و متوجه میشود که پروژهای به اسم «فارسیتل» را شروع کردهاند.
آرمندهی، قصد ماندن در کشور را نداشت، اما فارسیتل پروژه جذابی با هدف فارسیسازی اندروید و تولید اپلیکیشنهای فارسی بود و به این صورت، ماندنش همیشگی شد. بعد از ماندن حسام، تصمیم بر این شد که روند فارسیتل تغییر کند و شبیه به اپ استور شود تا افراد دارای گوشی اندرویدی به راحتی بتوانند اپلیکیشنهای مورد نیازشان را تهیه کنند. به این ترتیب ایده «کافه بازار» شکل گرفت تا حسام آرمندهی به یکی از کارآفرینان برتر ایرانی تبدیل شود. میزان نصب کافه بازار روی گوشی های هوشمند در سال 98، به بیش از 40 میلیون نصب فعال رسید و ماهانه بیش از 31 میلیون کاربر فعال دارد.

- محمدجواد شکوریمقدم
- خالق آپارات و فیلیمو
محمدجواد شکوریمقدم، متولد 1361 در تهران است. او از همان نوجوانی به برنامهنویسی علاقمند شد و آن را ادامه داد؛ به طوری که در 16 سالگی، به صورت نیمه وقت با «ایران سیستم» کار میکرد. محمدجواد، دانشجوی برق الکترونیک دانشگاه امیرکبیر بود، اما از این رشته انصراف داد و به کار مورد علاقهاش یعنی برنامهنویسی ادامه داد؛ چون از خروجیها و نتایجی که از برنامهنویسی میدید، انگیزه بیشتری میگرفت. او به همراه برادرش در سال 83 توانستند شبکه اجتماعی ایرانی «کلوب» را راهاندازی کند که محبوبیت زیادی در آن دوران به دست آورد.
به دنبال سایت کلوب، او تصمیم میگیرد که «میهنبلاگ» را بخرد و سرویس ویدئو را به کلوب اضافه کند. اما محمدجواد به همراه تیماش، به این نتیجه رسیدند که سرویس ویدئو، میتواند شبیه به یوتیوب و به صورت مستقل فعالیت کند. همین ایده باعث به وجود آمدن «آپارات» در سال 89، به عنوان اولین سرویس به اشتراکگذاری ویدئو در ایران شد.
محمدجواد شکوریمقدم، همچنین کسب و کارهای دیگری را راهاندازی کرد که میتوان به سرویس فیلیمو، لنزور و پلتفرم تبلیغات کلیکی صباویژن اشاره کرد. بر طبق آخرین آمار، آپارات ماهانه 45 میلیون کاربر دارد و روزانه بیش از 180 میلیون دقیقه ویدئو، در آپارات نمایش داده میشود.

- شهرام شاهکار
- مؤسس اسنپ
امروزه هر ایرانی، اپلیکیشن اسنپ را میشناسد و حداقل یک بار از آن استفاده کرده است. شهرام شاهکار، دانش آموخته مدیریت کسب و کار (MBA) دانشگاه بریتیش کلمبیا کانادا و یکی از کارآفرینان موفق ایران است. او مدتی پس از اتمام تحصیلات خود به ایران برگشت و استارتاپی را در حوزه حمل و نقل مسافر در سطح شهرها راه انداخت که اوایل به نام «تاکسی یاب» فعالیت میکرد و بعد از مدتی در خرداد 94، نام آن را به «اسنپ» تغییر دادند.
اپلیکیشن تاکسی اینترنتی اسنپ شروع به کار کرد و امروزه در تمام شهرها فعال است. شهرام شاهکار، سابقه 10 سال فعالیت در زمینه مدیریت و توسعه کسب و کار در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی را نیز دارد و حالا با استارتاپ اسنپ، به طور مستقیم و غیر مستقیم برای 2 میلیون نفر اشتغالزایی کرده است. شهرام شاهکار معتقد است که یک کسب و کار، باید بتواند درک درستی از رفتار مشتریان و مصرفکنندگان خود داشته باشد. برای همین روزانه، چند بار خودش از اسنپ استفاده میکرد بدون اینکه رانندگان بدانند که مدیر اسنپ، مسافرشان است. از نظر او، مهمترین چالشی که پیش روی اسنپ بود، جلب اعتماد کاربران بود که با تلاش مضاعف توانستند اعتمادسازی را انجام بدهند و در نتیجه، اسنپ رشد سریعتری پیدا کرد. شاهکار در سال 97، از اسنپ به تیم اپلیکیشن دیوار پیوست و حدود سه سال مدیر عامل بخش خودرویی دیوار بود و در حال حاضر به عنوان مدیر ارشد اجرایی دیوار فعالیت میکند.

- بابک بختیاری
- مؤسس آیس پک