جلسه هفدهم

تاپل و دیکشنری

مثال 1: برنامه ایی بنویسید که لغات تکمیل شده با حروف نقطه سوال را به عنوان ورودی دریافت کرده وتعداد آن ها را شمارش می کند.

split()

متد split() در پایتون یکی از متدهای بسیار کاربردی برای کار با رشته ها است. این متد به شما امکان می دهد تا یک رشته را به یک لیست از زیررشته ها تبدیل کنید.

این متود مشخص می کند که با چه کاراکتری یا الگویی رشته باید تقسیم شود. اگر پارامتری ارسال نشود، split() به طور پیش فرض با فضای خالی (space) به عنوان جداکننده عمل می کند.

مثال های استفاده از split():

در مثال اول، متد split() بدون پارامتر استفاده شده است و به طور پیش فرض با فضای خالی (space) به عنوان جداکننده عمل کرده است.

در مثال دوم، متد split() با کاراکتر "i" به عنوان جداکننده استفاده شده است.

در مثال سوم، متد split() با پارامتر " " (فضای خالی) و 1 به عنوان حداکثر تعداد تقسیم ها استفاده شده است. بنابراین، رشته فقط یک بار تقسیم شده است.

متد split() بسیار کاربردی است و می تواند در عملیات مختلف مانند پردازش متن، تجزیه و تحلیل داده ها و غیره مورد استفاده قرار گیرد.

()endwith

متد endswith() در پایتون یک متد بسیار کاربردی است که به بررسی پایان یک رشته (String) با یک الگوی مشخص می پردازد. این متد به شما امکان می دهد تا به سرعت و به صورت موثر، وضعیت پایان یک رشته را بررسی کنید. متد endswith() یک مقدار بولین (True یا False) برمی گرداند که نشان می دهد آیا رشته با الگوی داده شده پایان می یابد یا خیر.

مثال های استفاده از endswith():

در مثال اول، بررسی می کند که آیا رشته با نقطه (.) پایان می یابد.

در مثال دوم، بررسی می کند که آیا رشته با “language” پایان می یابد.

در مثال سوم، بررسی می کند که آیا رشته با “Language” پایان می یابد (که در اینجا False است).

در مثال چهارم، بررسی می کند که آیا رشته با یکی از الگوهای داده شده در تاپل ("programming" یا "script") پایان می یابد.

متد endswith() به ویژه در کارهایی مانند بررسی پسوند فایل ها یا پایان رشته های قابل قبول برای ورودی کاربر بسیار کاربردی است.

مثال 2: تعیین مجموع عناصر یک تاپل.

مثال 3: تعیین بزرگترین عدد در یک تاپل:

مثال 4: تغییر عناصر در تاپل: