مصاحبه شغلی چیست؟
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که با مصاحبه شغلی مواجهه شدهاید یا در حال آمادهسازی خود برای یک جلسه رسمی مصاحبه هستید، حتماً سؤالاتی در این مورد در ذهن شما نقش بسته است. اگرچه شاید قرار گرفتن در چنین موقعیتی کمی دلهرهآور و استرسزا باشد، اما کسب آمادگی برای مصاحبه شغلی میتواند بهترین راه حل برای کاهش این تنشها و آرامش خاطر شما باشد.
مصاحبه شغلی یا مصاحبه استخدامی در واقع مکالمهای است که بین کارفرما و تعدادی کارمند احتمالی که پس از پایان این مصاحبه از بین آنها گزینش صورت میگیرد.آمادگی برای مصاحبه کاری موفق در واقع به این معنا نیست که شما سؤالاتی در ذهن داشته باشید و پاسخ آنها را حفظ کنید. تنها کافیست برای بررسی نحوه پاسخگویی خود به سؤالات وقت بگذارید. هرچه از آمادگی بیشتری برخوردار باشید، در طول مصاحبه شغلی نیز اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.
نکاتی که باید در مصاحبه های شغلی رعایت کنید
در مورد شرکت و مصاحبهکنندگان تحقیق کنید:
از زمانی که به مصاحبه شغلی دعوت میشوید تا زمان برگزاری جلسه فرصت دارید در مورد شرکت تحقیق کنید. به وبسایت رسمی شرکت سر بزنید، در مورد فعالیتها و بخشهای مختلف شرکت مطالعه کنید. همچنین در مورد بخشی که قرار است شما در آن کار کنید نیز تحقیق کنید و سعی کنید افرادی را که قرار است با شما مصاحبه کنند، بهتر بشناسید. حتی میتوانید اکانت آنها را در شبکههای اجتماعی رسمی مثل لینکدین پیدا کنید و در این مدت، با روحیات و خلقوخوی آنها بیشتر آشنا شوید. مطمئناً این شناخت به شما کمک میکند با اعتمادبهنفس بالاتر و آمادگی بیشتری وارد جلسه شوید.
پاسخهایتان را تمرین کنید:
در جلسات مصاحبه شغلی معمولاً سؤالات مشخصی پرسیده میشود مثل: «در مورد خودتان بگویید و چرا این شغل برای شما جذاب است؟» هدف از این سؤالها این است که شخصیت شما و میزان انگیزه و اشتیاقتان برای موقعیت شغلی را بسنجند. پس قبل از مصاحبه سعی کنید در مورد این پرسشها فکر کنید و در ذهنتان بهترین جواب را برای آنها آماده کنید.
شرح وظایف شغلی و الزامات کاری را با دقت بخوانید:
اگر آگهی استخدام را در سایتهای کاریابی مثل جاب ویژن دیدهاید حتماً بخش توضیحات، شرایط شغل و مسئولیتها را با دقت بخوانید. اگر مهارت و تجربه خاصی موردنیاز است در مورد تجارب قبلی خود فکر کنید و بهترین مثالها را که منطبق با این مهارتها باشد، برای مصاحبه استخدامی آماده کنید.
از دوستی کمک بخواهید تا نقش مصاحبهکننده را بازی کند:
اگر موفقیت در این جلسه و کار در آن شرکت و سازمان برایتان اهمیت بالایی دارد میتوانید جلسه مصاحبه را تمرین کنید. از دوستی بخواهید در نقش مصاحبهگر از شما سؤال کند تا بتوانید پاسخهایتان را تمرین کنید. این کار به آماده شدن و افزایش اعتمادبهنفس شما در جلسه واقعی کمک زیادی خواهد کرد.
لیست معرفها و منابع خود را آماده کنید:
معمولاً برای گزینش کارجویان با محل کار و مدیران و همکاران قبلی او تماس میگیرند. بنابراین بهتر است از قبل نام و شماره تماس شرکتهای قبلی و همینطور اشخاصی که میتوانند تواناییهای شما را تائید کنند آماده کنید. بهاینترتیب، روند جذب و گزینش شما سریعتر و بهتر پیش خواهد رفت.
آماده صحبت در مورد تجربیات کاری قبلی خود باشید:
در طول جلسه مصاحبه استخدامی، احتمالاً در مورد یک موقعیت و تجربه کاری خاص از شما میپرسند. بنابراین قبل از جلسه، بهتر است در مورد مثالها و تجربیات عینی قبلی که شما را برای احراز این موقعیت شغلی آماده کردهاند فکر کنید.
از مصاحبهکننده، سؤالات هوشمندانه بپرسید!
مصاحبه شغلی یک خیابان دوطرفه است و قرار نیست فقط مصاحبهکننده از شما سؤال کند. پس بهتر است از قبل سؤالهایی را در مورد شغل و فعالیت شرکت و … آماده کنید و در جلسه از مصاحبهگر بپرسید. سؤال پرسیدن شما نشان میدهد که در مورد این موقعیت شغلی بهطورجدی فکر کردهاید و برای به دست آوردن آن، مصمم هستید.
مصاحبه شغلی آزمایشی چیست؟
اهمیت مصاحبه شغلی آزمایشی:
مصاحبه شغلی آزمایشی فرایندی است که طی آن میتوانید از یک مشاور شغلی یا یک متخصص منابع انسانی که در امور مربوط به جذب و استخدام متخصص است بخواهید تا برای شما نقش یک مصاحبه کننده را بازی کند و تمامی سوالاتی را که در مصاحبه ها میپرسند از شما بپرسد و به شما بازخورد دهد که پاسخ های شما تا چه حدی به شخص مطلوب برای جذب در جایگاه شغلی که مد نظر دارید مناسب است.چنین شخصی دقیقا به شما میگوید که پاسخ کدام یک از سوالات را به بهترین شکل داید و اگر در پاسخ به سوالاتی خاص دچار اشتباه هستید، نسبت به پاسخ درست شما را آگاه میکند.
تعرفه های مصاحبه شغلی آزمایشی در مدرسه اشتغال دانشگاه آزاد شهر قدس
مصاحبه شغلی
آنلاین-
ارائه نکات کلیدی مصاحبه
-
ارائه گزارش بازخورد به مصاحبه شونده
-
ارائه موقعیت واقعی مصاحبه
مصاحبه شغلی
حضوری-
ارائه نکات کلیدی مصاحبه
-
ارائه گزارش بازخورد به مصاحبه شونده
-
ارائه موقعیت واقعی مصاحبه
مصاحبه شغلی
دو جلسه حضوری و آنلاین-
ارئه نکات کلیدی مصاحبه
-
ارائه گزارش بازخورد به مصاحبه شونده
-
ارائه موقعیت واقعی مصاحبه